Cum ne descoperim profesia?

Niciun om nu poate să îşi descopere profesia până nu se cunoaşte pe el. Până ce nu îşi cunoaşte valorile, emoţiile, volatilităţile nu are cum să se definească pe el în cea mai autentică formă posibilă pentru că va trăi cu frica pentru ca nu cumva să îşi piardă imaginea pe care şi-a construit-o atât de mult timp.

Sunt foarte puţini cei care trăiesc în vocaţia lor adevărata, majoritatea trăieşte din musai sau trebuie. Dacă voi munci în domeniul pe care il iubesc voi avea prea multă confruntare – deci frica de confruntare care mă face să mă subestimez sau mă voi impune ca o autoritate adică eu să domin cu muşchi foarte puţini şi voi fi umilit şi mă voi retrage. Este vorba despre frica de a nu mă opune autorităţilor şi eticii societăţii. Dar pentru a fi acel om prosper, inspirat, care iubește ceea ce face trebie să avem curajul de a ne accepta pentru ceea suntem și cine suntem în realitate  fără să ne mai raportăm la cum sunt alții sau la cum ne văd alții.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>