Cum apare dezinteresul?

Dezinteresul apare atunci când faci ceva pentru că trebuie şi nu pentru că tu iubeşti. Nu există om care să poată fi interesat de toate. Există valori unde ai recepţie şi acolo unde nu ai va exista o decepţie. De câte ori avem în echipă un om eficient vom avea şi unul ineficient care să compenseze. De exemplu era un grup de femei care munceau iar una dintre ele nu muncea ci doar le povestea despre viaţa ei de familie, despre intimitate. De fapt acea femeie dădea voce la ceea ce celelalte nu făceau adică la partea de familie. Era un subiect despre care niciuna nu dorea să vorbească, să îl împărăşească cu cineva. Întrebate celelalte femei ce o pun pe cea despre care spuneau că nu munceşte să facă acestea au spus că ea se ocupă de contactul cu clienţii, pentru că lor nu le place. După ce s-au gândit un pic, femeile şi-au dat seama că acolo colega lor avea eficienţă iar acest lucru făcea ca echipa să funcţioneze. Au ajuns la concluzia că şi acea femeie îşi dă interesul în relaţiile cu clienţii pentru că ea avea ca valoarea socializarea şi comunicarea. Femeia aceea le-a făcut să vadă că şi ele au probleme de familie însă ele au ales să nu le discute să le reprime. Celelalte femei au ajuns la concluzia că nu mai vor să schimbe nimic. Dacă ai un interes în toate aspectele nu ai mai avea nevoie de altcineva, de alţi colegi ceea ce nu se este posibil.

Dacă se întâmplă să apară un om cu un dezinteres grosolan la locul de  muncă de cealaltă parte va exista şi o persoană eroică ce duce toată munca.

Ceea ce ar trebui să conştientizeze şi angajatorul este faptul că un om care nu are o valoare pentru o anumită muncă nu ar trebui angajat pe acel post pentru că nu va da rezultatele dorite.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>