Cum apar bolile?

Dacă ne uităm, cu ani în urmă nu au fost atât de multe varietăţi de boli. Ne-am pus întrebarea, oare de ce am ajuns să avem atâtea boli? Sunt aproximativ 15.000 de diagnostice. Am ajuns să ne întrebăm de ce apar aceste variaţii, care este cauza lor, care sunt factorii?

De multe ori nu ne simţim rău însă mergem la doctor să ne facem analizele foarte des.  Observăm în timp că o mare parte a acestor analize pe care le facem, dacă înainte erau normale mai apoi fie au scăzut fie au crescut.

Dar trebuie să ţinem cont că ceea ce la un om este limita normalului la alt om este cu totul şi cu totul altă limită. De exemplu, Dr. John Demartini a făcut un experiment şi prin exerciţii de yoga a reuşit să scadă bătăile inimii unui om, care a ajuns aproape să nu mai bată dar, omul funcţiona perfect.

Un alt exemplu este o femeie care era obsedată de frica de moarte – aceasta  mergea zilnic la doctori, îşi făcea analize – dar când a aflat de ce avea frica de moarte şi a înţeles cum funcţionează, această frica a dispărut. Ea vedea de fapt o sursă de atenţie în faptul că se considera tot timpul bolnavă.

Uneori suntem răciţi, avem o aprindere de plămâni, oricăruia i se întâmplă, şi atunci ne întrebăm  dacă suntem aşa de echilibraţi atunci de ce oare am manifestat această boală? Răspunsul este unul simplu: pentru că am avut mulţi factori de stres, un program arhiplin în care nu ne-am dat voie să comunicăm cu noi, am călătorit şi atunci se mai întâmplă să ne îmbolnăvim. Tot ce trebuie să facem este să ne uităm să vedem cum ne serveşte faptul că ne-am îmbolnăvit: avem timp să citim, să ne odihnim, să ne ducem la o plimbare în parc, să facem ceea ce ne place.

Dacă nu ne facem timp pentru corpul acesta fizic, măcar două ore pe zi ceea ce este important ca şi menţinere vom fi contabiliraţi pe o perioadă mai lungă cu o boală care nu este altceva decât o exprimare a corpului nostru fizic care are nevoie de o plimbare, de soare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>