Gandul

De obicei noi ne gândim la ceva – că doresc să am mai mulţi bani la sfârşitul zilei, a săptămânii sau a anului dar dacă nu se întâmplă acest lucru spun că nu am noroc şi că am fost blestemat. Nu există  un om blestemat. S-a stabilit că dacă avem un gând repetativ de exemplu să facem mai mulţi bani dar nu facem nimic în acest sens doar îl gândim vom observa că nu avem cum ca la sfârşitul săptămânii, a lunii sau a vieţii, să avem acei bani pe care îi dorim. Ideea este nu doar a face bani ci a administra aceşti bani şi a-i investi acolo unde să poţi face mai mulţi bani. Dacă luăm un monopol de putere şi dacă noi tindem doar spre partea pozitivă a lucrurilor, partea cealaltă va apărea şi vom ave... »

Partea pozitivă nu există fără partea negativă

Ne dorim de multe ori să vedem numai partea bună a lucrurilor şi să trecem cu vederea că la tot ce este bun există şi ceva rău. Atunci când uităm de rău şi anume de partea negativă, deşi ne simţim bine o perioadă de timp până la urmă partea negativă va reveni în atenţia noastră cu o putere mult mai mare decât ne putem imagina. Un exemplu în acest sens este povestea unei doamne simpatice care nu şi-a putut da seama de ce a fost aşa de profund trădată de partenerul de viaţă, precum şi de toţi prietenii ei. Problema nu a fost doar partenerul ei ci toţi prietenii. Întrebată  cum a ajuns la această evaluare atât de profundă că toată lumea a trădat-o femeia a zis: simplu că dacă erau prieteni îmi ... »

Invidia şi gelozia

  Invidia și gelozia apar tocmai pentru că noi nu observăm că ceea ce au alţii avem şi noi dar sub o altă formă. Oamenii înzestraţi sunt acei oameni care au vrut să facă ceva nu doar pentru ei ci şi pentru ceilalţi. Atunci când vrei să faci şi pentru alţii înzestrarea ta creşte. Ce au aceşti oameni? Niciun om la care ne uităm în sus care e pe un piedestal nu a ajuns acolo neglijând valoarea şi menirea lui. Din contră, a făcut tot mai mult din ceea ce l-a inspirat. Se spune că invidia este ignoranţă iar imitarea sinucidere. Nimeni nu se trezeşte dimineaţa să fie mai puţin nici mai prost, mai incult sau ca să aplicăm nişte lucruri care nu ne folosesc – ne trezim pentru partea cealaltă dar... »

Întrebare

  La sfârşitul vieţii mele, cum doresc eu să se aducă aminte de mine. Ce vreau să se spună  despre mine? Vreau să se spună că am fost un creator de modă strălucit, că am fost un sculptor, un pictor bun sau că am fost un om care a făcut tot posibilul ca să transforme viaţa multor oameni şi să manifeste acea divinitate în umanitate? Şi odată ce am definit care este prioritatea mea şi ideea care mă domină şi pentru ceea ce consider că viaţa mea merită să fie trăită înseamnă că nu visând, ci specificând un plan structurat de acţiune voi da cel mai bun rezultat, cea mai bună profitabilitate pentru că te vei evalua pentru cât de mult poţi să faci din ceea ce doreşti şi vei avea cea mai mare e... »

Raiul şi iadul sunt aici, pe pământ!

Când realizăm că raiul şi iadul sunt pe pământ şi le trăim zilnic, atunci, cât timp nu lucrăm ceea ce ne inspiră vom avea un iad, iar când facem ce iubim ce ne inspiră avem un rai şi o viaţă inspirată. Atunci ne uităm şi la cantitatea de boli în măsură ce trăim ce ne inspiră descreştem în boli pentru că nu avem acea rezonanţă densă în măsură ce trăim să ne subordonăm acestor autorităţi ajungem tot mai neputincioşi mai suferinzi pentru că corpul fizic operează după alte sisteme şi alte structuri ale creierului. Oamenilor nu le este frică de sărăcie pentru că cu ea s-au obişnuit. Le este frică de bogăţie, pentru că noi suntem abundenţă şi avem atâta de mult, talantul din Biblie. Toţi avem acel... »

Page 1 of 512345